Praktijk voor Regenesis Healing en Voetreflex Therapie
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Contact

 

 

Voetreflexpressuur

Voetreflexologie is een eeuwenoude natuurgeneeswijze die ervan uitgaat dat er op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met bepaalde lichaamsdelen en organen. Door deze reflexzones met duim/vingers en pressuurstokje te behandelen, wordt het aangeboren vermogen van het zelfgenezend vermogen “aangeslingerd”. In werkelijkheid behoort de gehele voet van boven tot onder, van de binnenzijde tot de buitenzijde en enkels bij de behandeling zo ook een stukje van het onderbeen.

Uit de praktijk is gebleken dat de meeste mensen zeer positief reageren op reflexologie. Nekklachten, schouder- en rugklachten en spierklachten zijn met voetreflex zeer goed te behandelen. Tevens kunnen symptomen van diverse chronische ziektes en spijsverteringsklachten met succes behandeld worden. Naast dat ik met mijn vingers/duim de reflexpunten opzoek, gebruik ik ook het pressuur stokje voor nog meer nauwkeurigheid en positief effect. Dit kan bij blokkades soms erg gevoelig zijn.

Met het  pressuurstokje wordt de reflex namelijk veel dieper geraakt, waardoor de aanwezige blokkade sneller wordt opgelost. M.a.w. het werkt dieper en sneller dan bij een gewone voetreflexmassage!

Daarnaast werk ik ook met de Moxa stick.  Moxa is afgeleid van het woord Mogusa, dat bijvoetkruid betekend. Dit kruid is in de moxastick verwerkt!

Moxeren is een methode van verbranden van deze stick boven bepaalde reflexpunten. Er onstaat een zeer intense hitte van ca. 200/300 graden. De bestraalde plaats (reflex, acupunt, meridiaan, probleemplek) neemt de hitte op en deze wordt vervoerd naar de zone/plaats waar deze nodig is. Dit helpt om de blokkade sneller op te lossen.

Moxa is een bewustzijnsveranderd middel. Licht en ongevaarlijk.

 

Wat doet voetreflexpressuur voor u?

  1. geeft ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk
  2. ontgift het lichaam
  3. geeft verbetering aan de bloed- en energiedoorstroming, de spiertonus, en de lymfecirculatie
  4. stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam
  5. maakt endorfinen vrij, die pijnverlichtend en stemmingsverbeterend werken
  6. brengt het lichaam in balans, stimuleert de onderactieve en kalmeert de overactieve systemen
  7. geeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam, geeft energie en versterkt het immuunsysteem
  8. werkt ondersteunend bij chronische ziektes
  9. geeft verlichting bij pijn en stimuleert genezing
  10. kan bij veel klachten verlichting geven of zelfs klachten laten verdwijnen

Tijdens de eerste behandeling wordt uw gezondheid in kaart gebracht door middel van een voetenkaart. Het interessante hiervan is dat je een duidelijk beeld krijgt van de pijnklachten op de diverse reflexen in uw voet. Na een aantal  behandelingen wordt er nogmaals een voetenkaart gemaakt om zo te kunnen bekijken wat er bij u veranderd is. Zo kunnen we na een aantal behandelingen de vorderingen bekijken. De resultaten zijn dan vaak verbluffend. Zie, voel en ervaar de verschillen.

Voeten en tenen lezen

Voeten en tenen lezen is erg leuk en leerzaam en onderdeel van de behandeling!

Voeten en tenen lezen geeft buiten zelfkennis, ook tolerantie en begrip hoe anderen denken en handelen. Als je voeten en tenen kunt lezen, zie je daadwerkelijk dat mensen verschillend zijn. Ieder persoon denkt, voelt en reageert anders. Door voeten en tenen te lezen vind je vaak een gemakkelijker ingang tot contact bij de ander. Het is ook heel handig om beter om te gaan met mensen die moeilijk of niet kunnen communiceren door een handicap of dementie.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak, kan je een mail sturen naar info@revitales.nl of bellen naar 0181 404409.

Graag tot ziens!

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld